Rideundervisning for børn og voksne

             på islandske heste

Lidt om mig

Jeg hedder Stina, har altid elsket heste og dyr, man kan sige det ligger i mine gener.

Min oldefar var hundetræner, min farmor var slangetæmmer, min farfar var, bjørnetæmmer, så sprang det med dyr en generation over til mig.

Sådan er avl.

Jeg startede min ride karriere på de forskellige gårde, hvor forældrene forhåbningsfuldt havde købt ponyer til deres børn som ikke gad ride. Senere købte jeg selv en pony som jeg møjsommeligt havde sparet sammen til, og fik den opstaldet for 50,- kr om måneden.  

Jeg red med et firkantet rustent stangbid et reb om nakken og selvfølgelig ingen saddel. Pengene til opstaldningen tjente jeg ved at køre travheste rundt, rundt og rundt.  Lyder som om det var i middelalderen, det var det faktisk ikke det var i 70´erne, men sikke et chok jeg fik da jeg senere stiftede bekendtskab med den klassiske dressur i 80’erne, jeg lærte at ride med hårnet, pudse støvler med nylonstrømper, og støvsuge hesten inden stævner. Jeg arbejdede og boede på rideskolen i Ålborg en del år.

Efterhånden havde jeg mistet lidt af en tå, punkteret lungen, brækket ribben, haft adskillige hjernerystelser og forstuvninger, da jeg så i 90’erne brækkede hoften og bækkenet, kravlede jeg ud af ridebanen og sagde aldrig mere heste.

Jeg blev bygningskonstruktør, arbejde flittigt som karrierekvinde i høje sko.

Jeg fandt en lidt mindre farlig sport klippeklatring…, det dyrkede jeg på højt plan i mange gode år uden skader.

Men jeg savnede hestene og kunne stadig drømme dressurprogrammer om natten.

Så i 00’eren mødte jeg min livsledsager, han spurgte mig mens vi lå på en tømmerflåde og kiggede op i det blå hvad min største drøm var, hvis jeg helt selv kunne bestemme, jeg svarede uden videre betænkning, ”at drive en lille ride skole”, han spurgte hvad der stod i vejen, jeg nævnte en række ”mindre” forhindringer som uddannelse og økonomi.

Jeg var heldig at det var før finanskrisen, så lidt penge havde jeg sparet op, jeg købte en islænder eller to nej tre…. Osv.  Jeg opsøgte al den undervisning jeg kunne få.  Red så mange forskellige islændere som muligt.  Jeg har taget heste og ride terapi uddannelsen ved Demand og Weber og er i gang med B- instruktøruddannelsen fra DI.

Jeg har i de sidste par år arbejdet med heste og rideterapi for psykisk syge, hvilket jeg agter at fortsætte med, men har nu taget skridtet fuld ud og starter rideskole med islændere.

Rosengaardensheste.dk - rosenhøjvej 41, 9900 Frederikshavn - Tel. 23 34 27 02